Velkommen til Samsø Bridgeklub

 

 

Vi spiller hver torsdag i Medborgerhuset, Tranebjerg fra kl. 18.30 til ca. kl. 22:30

Alle er velkommen. 

Afmelding til Werner på 22596177

Sidste spilleaften i foråret bliver 11. april

 

Brug af "Stop" og "Allert"

Når du laver en springmelding starter du med at lægge "stop" skiltet op. Den næste spiller i meldeforløbet skal så holde en 10 sekunders pause før han/hun melder. Formålet er, at man ikke skal kunne se, om du har en "hurtig pas" og dermed kommunikere til makker at du har en hånd uden mange points.

Når du laver en kunstig melding, skal din makker vise modstanderne det ved at lægge "allert" kortet op. Ideen er,at alt du kommunikere til din makker også skal kommunikeres til modstanderne.

Med kunstig menes at du ikke har mindst 4 i den "farve" du melder og/eller at meldingen har en særlig ( overraskende ) betydning.

De fleste spiller med at man kan være nødt til at melde 1 klør med kun 3 klør. Dette er så almindeligt at man ikke behøver at vise "allert" kortet. Men åbner du med 1 klør på så lidt som 2 klør eller med 1 ruder på kun 3 ruder, skal din makker vise "allert" kortet.

Som alternativ til at lægge "allert" kortet op, bruges også et bank i bordet.

Kontingentbetaling

Indbetal venligst dit kontingent på kr. 150 

 til

klubbens konto :

REG 6260

KONTO 1256381

Husk at skrive dit navn  !!!

Kulørsvigt

Du kan nå at rette kulørsvigt så længe du eller din makker ikke har lagt til i næste stik. For at undgå kulørsvigt må spilfører og modspillerne spørge hinanden om det er rigtigt at han/hun ikke har flere (?) Den blinde må spørge spilfører.

Bliver det først opdaget senere siger man at kulørsvigtet er etableret,

og så kan og må den ikke rettes. 

Til gengæld bliver den fejlende side straffet med, at den fejlende side får ét eller to stik mindre, hvis den fejlende side har vundet noget stik fra og med, der ikke blev bekendt kulør.

Altså altid et stik som straf hvis den fejlende side har vundet et stik. Men 2 stik straf, hvis den fejlende spiller vandt stikket ved ikke at bekende kulør. ( trumfede )

Reglerne er betydelig mere komplicerede end nævnt her.