Farvebehandling.

Syd kom nemt i 4 hjerter i dette spil hvor nord-syd råder over 27 HP plus et par doubletons.

Spiller vest ud i spar eller klør skal man hurtigt kaste en ruder på enten klør eller spar - men først skal man beslutte, hvordan man vil spille hjerterfarven.

Det er et godt eksempel på at man bør bruge lidt tid på første stik, selv om modparten sidder lidt uroligt på stolene.

Jeg fik ruder ud til Es i øst, som fortsatte med bonden.Jeg regnede ikke med at øst også havde Kongen så jeg faldt fra med Damen. Øst skiftede nu til Spar.

I parturnering handler det ikke bare om at vinde sin kontrakt, men især om at få et stik mere end de andre - derfor er man nødt til at tage flere chancer, hvis man kan bedømme at man er ved at få en bund. Da der bliver spillet ruder ud er jeg allerede "bagefter" i forhold til dem , som får klør eller spar ud. Men nu slap jeg med skrækken, da Øst ikke kan ( eller vil) spille den 3. gang ruder. Jeg er ligestillet med dem , som har fået et godt udspil.

Og så tilbage til hjerterfarven....hvor mange tabere er der i hjerter ?

a) Spiller du Damen op mod Es kan du undgå alle tabere hvis Kongen sidder i Vest og 10èren falder i det næste stik. Sidder kongen i Øst skal du give det stik men fanger nok 10èren i de næste 2 stik........ for ellers kommer du til at give 2 stik !!

b) Spiller du en lille hjem mod damen i første stik, skal du helt sikker give eet stik men kan klare de fleste situationer, uden at give 2 stik.

Var du bagefter - altså havde fået et dårligt udspil - ville du helt sikkert spille a) planen, hvor du kan opnå at få alle hjerterstik. Mente du at I var de eneste, som var kommet i 4 hjerter, ville du spille b) planen som er sikrere.

Men b) planen virker bedst hvis du har 4 hjerter i Syd, så der skal trumfes i Nord - og så er vi tilbage ved stik 3, hvor man beslutter at kaste ruder på spar.